Geschiedenis

Gilbert Crombé

Het begon in 1894...

Crombé's wijnbegeerte zag het levenslicht in 1894 toen Gilbert Crombé de deuren opende in het Oost-Vlaamse Zottegem. Hij besloot zijn eigen weg in te slaan daar zijn passie voor wijn te groot werd. Onze Gilbert was dan ook een toptalent in het proeven.

Destijds kwam de wijn vanuit Bordeaux of Bourgogne toe in Zottegem via de spoorwegen. Weliswaar niet in flessen, maar in grote houten vaten! Deze werden dan eerst met paard en kar naar Gilbert's wijnkelder verplaatst waarna de flessen gebotteld werden. Een ambacht op zich.

Als zijnoot, deze baardige knapperd werd ook Burgemeester van Velzeke.

Willy Crombé

... en de zoon bouwde uit.

Gilbert's zoon Willy nam uiteindelijk de fakkel over. Hij breidde de selectie aan zelf gebottelde wijnen verstandelijk uit en lanceerde een dorpsceremonie telkens de wijnvaten aan het treinstation van Zottegem toekwamen. Hiermee verstevigde hij de familienaam in het Oost-Vlaamse wijnlandschap.

Willy was een principieel man die ook commandant werd in het Belgische leger.

Lucien Crombé

3de generatie in hartje Kortrijk

Na een avontuurlijke levensfase besloot Lucien, Willy's enigste zoon, om de familiale ambacht als wijnhandelaar verder te zetten in het West-Vlaamse Kortrijk. In 1976 opende hij zijn wijnboetiek aan de Stationsstraat.

Zijn drie kinderen Guy, Dominique en Philip leerden op jonge leeftijd de knepen van het vak kennen. Zij namen behoorlijk snel het roer over aangezien Lucien jammer genoeg vroeg stierf.

Guy & Philip Crombé

Ondernemerschap in hogere versnelling

Met veel wilskracht tilden de broers Guy en Philip de familieactiviteit naar een hoger niveau. Hun focus op de horeca werd flink opgedreven en in 1992 verhuisde de zaak naar een pand aan de Engelse Wandeling (Kortrijk). Hierbinnen kreeg ook de winkelafdeling een uplift, verzorgd door de expertise en veerkracht van hun zus Dominique.

Grote sprong opwaarts

In 2013 beslisten Philip en Guy om wederom te verhuizen naar een gloednieuwe en grotere vestiging in de Doenaertstraat (Kortrijk), op maat gebouwd voor zowel optimale logistiek als een meer openlijke winkelbeleving. Het team groeide en ons aanbod breidde uit met een steeds scherpere focus op kwaliteitsvolle producten en distributie van exclusieve merken.

Het product werd toegevoegd aan je winkelwagentje
This is a toast message